Коктел на неделата Beautiful Stranger | Trendseteri
Menu

Коктел на неделата Beautiful Stranger

Совршен коктел за последниот петок од 2019 година

 

Потребни состојки:

30 мл Брут Шампањ

45 мл Патрон текила силвер

15 мл свеж сок до лимон

15 мл гренадин

 

Во шејкер со многу мраз се ставаат систе состојки (освен шампањот) и силно се шејкаат. Се служи без мраз во претходно изладена cosmopoliten чаша, на крај се додава шампањот. Декорација: кора од лимон.

Маестрално. Имајте убав викенд.