Неговите објави не поминуваат незабележани | Trendseteri
Menu

Неговите објави не поминуваат незабележани

Кијано Ривс долго време ја воодушевува јавноста со својата скромност


Тој се вози со јавен превоз, а голем дел од своите хонорари ги дава за добротворни цели.

Неговите постови на социјалните мрежи се доста популарни, а погледнете некои, кои ги „запалија“ мрежите:
„Не можам да бидам дел од светот во кој мажите ги облекуваат своите жени како би покажале се што треба да е драгоцено. Каде што не постојат граници на честа и достоинството, и каде што не можеме да се потпреме на оние кои кажуваат „Ветувам“.“ 
 „Не сакам свет во кој жените не сакаат деца, а мажите не сакаат фамилија.
Каде што љубомората е срам, а скромноста маана.
Каде што луќето заборавиле на љубовта, а трагаат по совршен партнер.
Каде момците ги трошат татковите пари по ноќните клубови, имитирајќи примитивни звуци, а девојките заради тоа се заљубуваат во нив.
Каде мажите и жените одамна не се разликуваат и каде што тоа се се вика слободен избор, но оние кои ќе изберат различен пат ќе бидат жигосани како „ненормални“?
 
Јас го бирам својот пат, но штета што не наидов на разбирање од луѓето од кои најмногу очекував“ 
 

Photos: twitter.com