Jaguar F-Type SVR | Trendseteri
Menu

Jaguar F-Type SVR

„Мачката“ која преде и во екстремни услови

 

За некои зимата веќе започна, додека пак за други, никогаш не ни престанува.

Уживавме во прекрасната зимска идила со Jaguar F-Type SVR во близина на Арктичкиот круг доведувајќи ги неговите способности до највисоките граници. И во делот на перформансите, и во делот на екстремните временски услови.

Најниската температура на која беше изложен изнесуваше -42°C, а сепак и понатаму ги минуваше круговите како да се наоѓа во топлите шпански предели.

Дизајниран да даде право уживање во возењето, техничкото совршенство на F‑TYPE нуди пространство од можности што ќе одговараат на барањата на секој возач и на секој пат. Coupé или Convertible, погон на задните тркала или погон на сите тркала, рачна или автоматска трансмисија, серијата модели F‑TYPE нуди по нешто за секој тип на возач. Дизајнирајте го и креирајте го својот совршен F‑TYPE со помош на нашиот конфигуратор или пријавете го вашиот интерес.

Бидете и вие бестрашно креативни – посетето го Jaguar центар на Automobili Group во Македонија.