Зошто би требало ВЕДНАШ да престанете да носите градник | Trendseteri
Menu

Зошто би требало ВЕДНАШ да престанете да носите градник

Оваа вест сигурно ќе ги израдува мажите, а на вас ќе ви донесе бенефит

 

Научниците конечно потврдија за популарното верување за градниците.

15 годишното истражување на францускиот универзитет покажало дека секојдневното носење на градник не само што воопшто не помага на градите во борба против гравитацијата, туку дополнително одмага.

Во истражувањето учествувале жени од 18 до 35 години од кои половина носеле,а половина не носеле градник. По долгогодишното истражување се донело заклучок дека жените кои не носеле градник имале поцврсти гради од оние кои носеле. Неочекувано, зар не???
Градите немаат никаков бенефит од носењето на градник.

Значи, ако сакате вашите гради подолго да бидат цврсти, најдобро би било да им кажете збогум на градниците.