Овие 3 фризури се идеални за дамите со тенка коса | Trendseteri
Menu

Овие 3 фризури се идеални за дамите со тенка коса

Модерни и во тренд и со поретка коса

 
Жените со тенка и ретка коса секогаш трагаат по фризура, која би им дала визуелно волумен на косата. Овој визуелен ефект се постигнува со посебно обликување и бојадисување на косата.
 
Стручните лица кажуваат дека идеална должина за тенка коса е до рамената. Ефектот на погуста коса би се постигнал ако околу лицето таа биде пократка или ако се одлучите за фризура со шишки.
 
Овие 3 фризури се идеални за жените со тенка и ретка коса:
 
1. Популарната боб фризура
Овој геометриски облик на фризура, каде што косата е остро шишана на краевите ќе даде волуменозност на вашата коса, односно таа ќе личи погуста.

@brittanyxavier

 
2. Слоевито стилизирана фризура
Ова е еден од најефикасните начини за визуелно зголемување на волуменот на вашата коса. Посебно улога игра најкраткиот горен слој за зголемување на волуменот.

@montereyhairbynicole

 
3. Прамени
Кога станува збор за бојадисување на тенка и ретка коса, прамените и преливот се најдобро решение. Комбинацијата на светли и темни прамени ќе направи илузија на густина и волуменозност на косата.

@styles.by.sarah