“Фит” е различно од “здрав” (видео) | Trendseteri
Menu

“Фит” е различно од “здрав” (видео)

За да почнете нов начин на живот не треба да чекате проблем

 

 

Сигурно познавате луѓе кои секогаш се фит, а никогаш не се “замарале” со здрав и активен животен стил. Или пак некогаш сте љубомореле некому затоа што “ништо не му се фаќа”

Епа бидете среќни. Секој метаболизам има своја слабост, а тоа значи дека неправилниот животен стил мора да си ја земе цената. Кај некого од нас резултира со вишок килограми, кај некој со дигестивни проблеми (нередовна столица, подуеност, киселини), кај некој хормонален проблем, кај некој холестерол, немање енергија итн.

Тоа што некој генетски има предиспозиции во врска со изгледот, не значи дека не се соочува со друг проблем.  Ценете ги вашите предиспозиции.

Повеќе за квалитетен начин на живот погледнете во следнава епизода на Јосиф Дамјанов .