Филмови кои ќе ве мотивираат да вежбате и да бидете фит | Trendseteri
Menu

Филмови кои ќе ве мотивираат да вежбате и да бидете фит

Филмови кои ќе ве мотивираат да вежбате и да бидете фит

 

 

 

Една од најпосакуваните желби и цел која многумина си ја поставуваат во иднина е да ослабат и да изгледаат подобро од претходно. За некого, исхраната и вежбањето се начин на живот и одржување на формата на телото. Но, за други, слабеењето значи остварување на соништата и целосно менување на животот.

Секако, тешко е да се остане упорен до крај и најчесто многу се откажуваат, па истата желба ја посакуваат секоја нова година, но постојат и такви, кои издржале и се бореле за она што го посакале.

Тешко е да се остане мотивиран цела година нели?

Понекогаш инспирацијата за промена во нашиот начин на живот може да ја пронајдеме во некоја песна или книга, а многу често и во добар филм.

Секој нов момент е нова шанса да направите позитивна промена во вашиот живот. За доза инспирирација, не само во фитнесот, туку и општо во животот, погледнете ги нашите предлози за филмови кои ќе ви помогнат во животот и начинот на размислување.

Како со напорна работа и упорност се постигнуваат нашите цели. Не за џабе рекле “животот е најдобриот креатор на чуда”, па затоа погледнете ги следните филмови кои ќе ви помогнат во животот и начинот на размислување.

1. Rocky Balboa

 

2. Fittest On Earth

 

3. Spirit of the Marathon

 

4. Miracle

 

5. Hoosiers

 

6. Bend it like Beckham

 

7. Friday Night Lights

 

8. G. I. Jane

 

9. Rudy

 

10. Step Up

 

11. Karate Kid