Ferrari 410S Spyder | Trendseteri
Menu

Ferrari 410S Spyder

9. Ferrari 410 S Spyder од 1955

 

Ова модел на Ferrari со ознаката 410S Spyder бил произведен за уличната трка Carrera Panamericana во Мексико, на која е освоено првото место во 1955 години. Во истата години со ова Ferrari се победила и 24 часовната трка во Le Mans. Продадено е за 23 милиони долари во 2014 година на аукција Rick Cole во Монтереј.

број 10 број 8