Ferrari 335 Sport Scaglietti | Trendseteri
Menu

Ferrari 335 Sport Scaglietti

4. Ferrari 335 Sport Scaglietti од 1957 година

 

Ова Ferrari 335 Sport Scaglietti од 1957 година има исто како и сите останати олдтајмери на Ferrari тркачка историја. По 40 години во сопственост на еден колекцијонер, автомобилот беше продаден на аукција во 2016 година за 35,7 милиони долари. Купувачот остана анонимен, но се шпекулира дека е фудбалерот Lionel Messi.

број 5 број 3