Ferrari 290 MM | Trendseteri
Menu

Ferrari 290 MM

6. Ferrari 290 MM од 1956

 

Овој модел на Ferrari со ознаката 290 ММ што ја означува кратеницата на Mille Miglia, бил произведен токму за таа, во тоа време најпозната трка. Во 1956 ова Ferrari било управувано од Juan Manuel Fangio, можеби најпознатиот тркач на моторни возила на сите времиња заедно со Michael Schumacher. Продадено беше на аукција во Sotheby´s во 2015 година за грандиозни 28 милиони долари.

број 7 број 5