Ferrari 275 GTB/4 S NART Spider | Trendseteri
Menu

Ferrari 275 GTB/4 S NART Spider

7. Ferrari 275 GTB/4 S NART Spider од 1967

 

Овој модел на Ferrari од 1967 година со ознаката 275 GTB е најскапо патничко Ferrari кое не било произведено за трки, туку за комерцијални цели и е едно од 10 воопшто произведени. Еден од сопствениците на ова Ferrari бил холивудскиот актер Steve McQueen. Токму ова Ferrari сме го виделе во филомт „The Thomas Crown Affair“. Продадено е во Sotheby´s во 2013 година за 27,5 милиони долари.

број 8 број 6