Ferrari 250 GTO 1962 | Trendseteri
Menu

Ferrari 250 GTO 1962

2. Ferrari 250 GTO од 1962

Како и на трето место најскапо продадени автомобиле на свет и второто место го завзема Ferrari 250 GTO но од 1962 година. Овој автомобил е трет произведен од серијата на Ferrari GTO со број на шасија 3413GT. За 48,5 милиони долари Sotheby’s го продаде автомобилот кој беше во сопственост на Gregory Whitten, еден од главните програмери на Microsoft, кој го купил во 2000та година за 20 милиони долари. Купувачот остана анонимен.

број 3 број 1