Cyrillic: "Твоите очи Лено мори" во deep house верзија | Trendseteri
Menu

Cyrillic: “Твоите очи Лено мори” во deep house верзија

Cyrillic – “Севда”

 

“Севда” е најновото музичко остварување на момците од Кирилик, Андреј и Бојан, а инспирација за истата е од македонската народна песна “Твоите очи Лено мори”, спакувана во модерна deep-house верзија со етно примеси. За оваа песна Cyrillic соработуваа со пејачката Наташа Малинкова, која маестрално ги испеа вокалите.

Новиот сингл и видео запис е изработен под режија на Зоран Зонде Стојановски и истиот е сниман на неколку локации во Македонија, а прекрасната моделка Марија Давчевска ја има главната улога во спотот.