BUGATTI CHIRON | Trendseteri
Menu

BUGATTI CHIRON

Bugatti Chiron 2016

1.500 КС, W16-мотор вреден 2,85 милиони евра

 

Како и во Бугати Вајрон, така и во Широн преди огромен W-16 мотор, но со  8.000 кубици и 1.500 КС.  Со неверојатни 1.600 ЊМ постига брзина од 458 км/ч. Сериски е брзината ограничена на „само“ 420 км/ч. Од 0 до 100 км/ч за само 2,5 сек. и потрошувачка помалку од 20 литри. Електронските помагала му помагаат на шоферот сигурно да навигира со 2 тонското возило. Се разбира дека и Широнот има погон на сите 4 тркала. Доколку може да одвоите 2,85 милиони евра за возило, Бугати Широн би бил добра опција како следно транспортно возило за Вас.