Скопје го покажува правото лице. | Trendseteri
Menu

Браво Скопје

Смештај дан требит? Ама бесплатено, з´ш немаме платно

 

Скопје и скопјаните го покажуваат правото лице.

Огромниот пораст на цените за сместување во хотелите во Македонија за време на Супер Купот, иницијативата „Stay in Skopje, it´s free” од #WeTalkIT ги инспирираше да отпчнат акција за обелување на образот на Скопје.

Имено:

Ви го претставуваме http://supercupskopje.com/, open source и викенд хакатон проект. Ја поддржуваме иницијативата на неколку граѓани кои што самоиницијативно на социјалните мрежи понудија бесплатен престој и охрабруваме многу други да ни се придружат.

Ве повикуваме сите кои што сте во можност да понудите бесплатен престој, да кликнете на страната и да го направите тоа. Ве повикуваме и сите кои што не можете да го направите тоа, а сакате некако да ја поддржите иницијативата, да ја споделите веста со вашите пријатели.

Поради тоа што проектот е open source, сите девелопери кои што сакаат да го подобрат сајтот се добредојдени да го направат тоа.

Се надеваме дека ќе ја поправиме сликата за Скопје!

Биди и ти Трендсетер и дел од ова иницјатива! Кликнете на следните линкови за повеќе информации
Вебстраница: supercupskopje.com
Facebook:            We Talk It 

Motivated by the recent booking scandal in Skopje, the WeTalkIT community decided to prove that this town can be hospitable as well. This is a website created to offer free tourist accommodation in Skopje for the upcoming UEFA Super Cup 2017.