Bodytec | Trendseteri
Menu

Bodytec

Со BODYTEC против целулитот

 

Новиот начин на вежбање со ниско фрекфентната струја покажа дека има значителни резултати во борбта против целулитот кај жените. Од тука велат дека 100% се уништува целулитот со помош нивните вежби. Се вежба два пати неделно по 20-тина минути.

Светските ѕвезди веќе на големо вежбаат фитнес со овој интересен изум, сега достапен и кај нас. Зошто BODYTEC е решение за обликување на вашата фигура, и за одстранување на целулитот? Со BODYTEC речиси сите мускулни групи се активираат и се насочуват кон зајакнување, со тоа започнува трошење на енергија што доведува до намалување на вишокот телесна маса од телото. Мускулот е составен од мускулни влакна кои со поголема контракција која ја добива од стимулацијата вие ги зајакнувате, со тоа тие трошат енергија т.е. ги троши вишокот на складирани матери во вашето тело. Со текот на времето стимулацијата го подобрува крвотокот, и помага при исхрлање на задржаните течности во телото. Мора да се напомене дека во одстрнување на целулитот исто така главна улога игра и храната која ја внесувата, начинот на живот кој го живеете и се разбира советите од тренерите во BODYTEC ги треба да ги следите. Сето тоа ќе ве доведе до добивање на фигуара која ја посакувате. Целулитот езаболување на ткивото што се јавува најчесто кај жените, се развива со годините како што слоевите на ткивото се истенчуваат.

Исто така се јавува и по породување кај жените кои се на хормонска терапија и по физичка повреда на ткивото ако крвотокот на било кој начин е оштетен. Целулитот е составен од мастин токсини и вода. Целулитните промени на кожата се манифестираат како дифузни перничиња или јазли кои настануваат поради вишок на масти, ослабено сврзно ткиво, пореметување во циркулацијата и размената на материите, и поради задржување на вода во ткиво. Како најголем причинител за појава на целулитот е поткожното масно ткиво кое кај жените е застапено за 30% повеќе од кај мажите. Најголеми причинители за целулитот се Генетско наследување, недоволно консумирање на течности, неправилна исхрана, зачинета и мрсна храна, алкохол во големо количество и кофеин. Пушењето и стресот се вбројуваат во причинители за настанување на целулитот.