Највкусните пици во свет | Trendseteri
Menu

Највкусните пици во свет

Највкусната пица во свет ја има во Неапол

 

Како највкусна пица во свет е прогласена пицата на „L’antica Pizzeria Da Michele“ во Неапол, која само малку од македонските граѓани ќе имаат прилика да ја вкусат.

Но за наша среќа, имаме прилика да ја вкусиме пицата која дефинитивно ни малку не се разликува од таа во Неапол. Таа пица е достапна во „Mamma Italiana“ во Скопје.

Иако потекнува пицата од Арапската кујна, Италијаните ја совршиле и најдобро ја промовирале како нивен производ и изум. Малку состојки, свој шмек и добра фурна на дрво се потребни за вкусна пица. Така да се разликуваат пиците од Неапол и од Скопје само во едно. Пицата од „Mamma Italiana“ ни е на сите достапна.

Ова е пица Диавола со кромид од „Mamma Italiana“ и е највкусна да се јаде директно од картон

Сакаме да напоменеме дека ова не е платена или нарачана објава. Ова е објава на лица од Трендсетери кои имале прилика и двете да ги пробаат.

За достапноста на пиците од „Mamma Italiana“ во Скопје посетете го нивниот фанпејџ на Фејзбук – Mamma Italiana