7 εκατομμύρια αφορολόγητα τσιγάρα εξασφάλισαν | Trendseteri
Menu

7 εκατομμύρια αφορολόγητα τσιγάρα εξασφάλισαν

7 εκατομμύρια αφορολόγητα τσιγάρα εξασφάλισαν


16 Οκτωβρίου 2019, 11:01 μ.μ.

 

Κατά τον έλεγχο της εθνικής οδού Ε75 στην Ελλάδα, τα τελωνεία ανίχνευσαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια αφορολόγητα τσιγάρα γύρω στις 8:00 τοπική ώρα το πρωί της Τετάρτης. Όπως ανακοίνωσε το κύριο τελωνείο της Θεσσαλονίκης, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν το λαθρεμπόριο όταν εισήλθαν στο λιμάνι του Πειραιά σε βουλγαρικό φορτηγό. Είχαν το όχημα ελεγχθεί σε μια στάση ανάπαυσης στο E75 κοντά στη Θεσσαλονίκη.

7 εκατομμύρια αφορολόγητα τσιγάρα που έχουν ασφαλιστεί Στο φορτίο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν στη συνέχεια 27 παλέτες που περιείχαν 700 χαρτοκιβώτια – γεμάτα με τσιγάρα χωρίς φορολογική σφραγίδα. “Εάν βάζετε τα τσιγάρα μαζί, φτάνετε σε πάνω από εννέα χιλιόμετρα”, δήλωσε εκπρόσωπος του κεντρικού τελωνείου.

Ο Βούλγαρος οδηγός φορτηγού Β. Π. (42) συνελήφθη προσωρινά για υποψία λαθρεμπορίου. Το τελωνείο ξεκίνησε μια φορολογική υπόθεση εναντίον του. Αφορά την υποψία του λαθρεμπορίου εισαγωγών αφορολόγητων τσιγάρων.

Ο 42χρονος είχε δηλώσει σύμφωνα με τα έθιμα ως τον στόχο Kladovo στη Σερβία. Οι αξιωματικοί διαμαρτυρήθηκαν για το όχημά του επειδή δήλωσε «σαφώς νευρικό» ότι δεν ήξερε ακριβώς τι ήταν το φορτίο του.