Сестрите Ева и Илина растураат во Германија | Trendseteri
Menu

Сестрите Ева и Илина растураат во Германија

Ева и Илина Соколовски се закитија со прво и второ место

 

Двете сестрички Ева и Илина Соколовски се закитија со прво и второ место на  Интернационалниот натпревар во ритмичка гимнастика во Германија. Сестрите кои се родум од Македонија, редовно настапуваат под македонското знамеме и  сеат успеси како никој до сега. Двете девојчиња ги нарекуваат чудо од деца во Германија, а за нивниот телент веќе слушна и цела Европа.

Гимнастичарките, благодарение на нивниот татко Горан Соколовски, на натпреварите го веат македонското знаме, односно се потпишуваат како македонки. Дури и во германските весници се води полемика дали  Ева и Илина се натурализирани германки. Инаку семејството Соколовски се од Скопје ,а живеат и творат во Германија.