На денешен ден почина Тоше Проески | Trendseteri
Menu

Денес е десетгодишнина од смртта на легендата Тоше Проески

На денешен ден почина Тоше Проески

 

На денешен ден, пред десет години почина нашата музичка ѕвезда Тоше Проески. Денес, во негова чест кафулињата пуштаат негова музика,а неговите фанови преку Фејсбук се потсетуваат за тоа што тој направуи за Македонија. Момчето од Крушево, со глас на славеј успеа да го освои целиот Балкан, буквално. Неговите песни се препеани на повеќе јазици,а неговите мега  хитови останаа слушани до ден денес.

Слава му.