ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ: Да му помогнеме на младиот Борчо од Валандово | Trendseteri
Menu

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ: Да му помогнеме на младиот Борчо од Валандово

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ: Да му помогнеме на младиот Борчо од Валандово

 

 

Со огромен оптимизам, верба во животот и целосна надеж во хуманоста и доблеста да му помогнеме на човек во моментите кога му е најтешко и да се доведе во нармалните текови еден мад живот, се обраќаме на сите хумани добри луѓе со апел за финансиска помош, потребна за лекување во странство на младиот Борчо Проданов 22 год од Валандово.

Неговата дијагноза на болеста е: dystrophio misculorum progressiva. Врз основа на медицинската документација и испитувањето на лабораториските и другите дополнителни можности за третман на болеста и спречување да дојде до срцето, се препорачува третман со матични клетки. Третманот ке се спроведе во Солун (Грција), со цел минимизирање на трошоците. Матичните клетки ке се изработуваат во биогенетските лаборатории на групацијата R.G.C.C. Internation од ZUG/ Швајцарија, а аплицирањето на матичните клетки би се извршувало во General Hospital Euromedika во три наврата, од страна на DR.Alfred J. Barish во тесна соработка со доктор-специјалист невролог. Цената на третманот изнесува 24,000 ЕУР.

ПОЧИТУВАНИ ХУМАНИ ЛУЃЕ Во овие тешки моменти, но и надежни моменти за Борче, истовремено со голема верба дека солидарноста и овој пат нема да изостане, Фамилијата Проданови ќе ви бидат непроценливо благодарни на секој ваш прилог што во рамките на можностите хуманитарно ќе го донирате за потребите на неговата медицинска интервенција во Грција. Верувам дека заедно можеме да направиме крајно големо дело за Борче, и за човекољубието како општа придобивка на добрите луѓе.

ВАШИТЕ СРЕДСТВА МОЖЕТЕ ДА ГИ УПЛАТИТЕ НА СМЕТКА: 210501699120046 Борчo Проданов НЛБ Тутунска банка

За донации од странство: Borco Prodanov ul. 11 ti oktomvri br.9 Valandovo IBAN CODE: МК 07210501699120046 SWIFT: TUTNMK22 NLB Tutunska BANKA A.D Skopje Majka Tereza br.1 Makedonija

За корисници на ВИП и ОНЕ: 077/075 143-484 За корисници на Телеком: 070 143-107 ( Со еден повик донирате 100 ден)