Возењето "Mazda" е вистинско задоволство | | Trendseteri
Menu

Возењето “Mazda” е вистинско задоволство

 

Ви ги претставуваме најпознатите спортски модели на Mazda кои поминале низ времето…

 

  • Mazda Cosmo 110S, 1967 Лимитиран модел која е најиздржлив на асфалт и не се чувствува како застарен спортски автомобил.
  • Mazda RX-3, 1971 беше првиот модел на Mazda кој се појави на европскиот пазар од оваа фамилија.
  • Mazda RX-4, 1973 се појави во тоа време споредливо како денешните спортски возилa во класата на Mercedes C Coupe
  • Mazda RX-7 MkI, 1978 Ова е оригиналниот RX-7, со старомодна форма пред да излезат новите модели. Неговите 100КС и 1.1 литарскиот мотор овозможуваат доволна брзина и заслужено носи епитет за најдобар спортски модел во тоа време.
  • Mazda RX-7 MkIII Најпознатиот модел на Mazda во добро познатите за нас Fast and Furious филмови.
  • Mazda RX-8 Скокот од RX-7 на RX-8 е голем бидејќи пазарот во Велика Британија 7 години “гладуваше” за ваков спортски модел на Mazda. Моќниот звук на моторот, удобноста пред воланот и прекрасниот спортски дизајн, веднаш го направи да стане најпрактичен автомобил во сегментот на купе.
  • Mazda RX-7 Type R Bathurst Ова е можеби најдобрата Rotary Car Mazda од сите нејзини претходници. На пазарот се само 500 направени модели, со неговиот двоцилиндерски мотор и 276 кс