Британската поп ѕвезда Бој Џорџ се враќа на сцената | Trendseteri
Menu

Британската поп ѕвезда Бој Џорџ се враќа на сцената

Бој Џорџ се враќа на сцена

 

Бој Џорџ една од култните поп ѕвезди од 80-тите се враќа на музичката сцена. Контроверзниот пејач откако го лансирше големиот хит „Karma chameleon“ и преку ноќ стана планетарно популарен. Потоа издае 6 албуми со  милинска продажба. Денес, Бој има 60 години и повторно со неговиот бенд “ Kulture klub“ се враќа на музиката. Инаку Бој Џорџ е голем поборник за правата на хомосексуалците и прв, јавно призна дека е геј. Неговиот интересен и необичен  имиџ како и  совшениот ангелски глас го донесоа на врвот на светската музичка сцена. Погледнете ја галеријата на Бој некогаш и денес.

 

2b2daf4d00000578-3187152-image-a-184_143896800390480963e0e2ede313b707cb633498e8c07

**THIS IMAGE IS UNDER EMBARGO UNTIL 11TH MAY 2010** Picture Shows: George (Douglas Booth)