Ferrari 250 GTO Berlinetta 1963 | Trendseteri
Menu

Ferrari 250 GTO Berlinetta 1963

3. Ferrari 250 GTO Berlinetta од 1963

 

Серијата 250 GTO Berlinetta се дефинитвно најбараните олдтајмер и се сметаат како сликите на Pablo Picasso во автомобилите. На  аукција во 2014 година, анонимен купувач бил спремен да плати 38,1 милион долари. Ова Ferrari 250 GTO Berlinetta е едно од 36 произведени од овој модел со број на шасија 3851GT кое било исто како и сите останати на оваа серија, наменето за трки.

број 4 број 2