Ева Соколовска со прво место | Trendseteri
Menu

Ева Соколовска со прво место

Малата Ева со 10 победи


Нашата гимнастичарка, Ева Соколовска, која живее во Билефелд, Германија, го освои првото место на републичкиот натпревар кој се одржа во Северна Рајна-Вестфалија, Германија.

9-годишната Ева успеа во дури 10 натпревари да освои прво место односно да се закити со златен медал. Малата Ева заедно со нејзината постара сестричка 12-годишната Илина се едни од најголемите таленти по ритмичка гимнастика во Германија, кои досега имаат освојувано многу златни пехари.

Илина Соколовска